Zamárdi nyaralás

  • Zamárdi nyaralás


Információk a Zamárdi üdülési lehetőségről

A Budavári Önkormányzat Zamárdiban lévő üdülőjében különböző turnusokban I. kerületi állandó lakcímmel rendelkező (a jelentkezés benyújtása előtt legalább 1 éve) és életvitelszerűen itt tartózkodó rászoruló idősek, kerületi nyugdíjasok, rászoruló kerületi családok és nagycsaládosok vehetnek részt. A turnusok beosztásáról és a térítési díjakról minden évben a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének Népjóléti Bizottsága dönt.

A jelentkezés módja:

Aa jelentkezés idejéről, módjáról és feltételeiről minden éven tájékozódni lehet a kerületi Várnegyed újságból, (a felhívás általában április végén-május elején jelenik meg), a Budavári Önkormányzat (www.budavar.hu) és a Szolgáltatási Központ honlapjáról (www.budavarszk.hu). A jelentkezni kizárólag személyesen lehet a felhívásban megadott intézményekben és időpontokban, ami általában május első heteiben szokott lenni. Túljelentkezés esetén az elbírálásnál előnyt élveznek azok, akik még nem vettek részt a korábbi években az üdülésen.

Az üdülő elhelyezkedése:

Budavári Önkormányzat Üdülője a Balaton déli partján Zamárdiban található (8621 Zamárdi, Viola u. 9.), a vasúti megállótól kb. 600m távolságra. A gépkocsival érkezők a parkolást az üdülő területén, a zárt kerítésen belül tudják megoldani. Az üdülő közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el, stéggel is rendelkezik.

Az üdülés költségei 2017-ben:

A kedvezményes üdülés során az ellátást és az utazást mindenkinek magának kell megoldani.

A szállás költségei:

  • Rászoruló idősek: 2400 Ft/fő/turnus
  • Kerületi nyugdíjasok: 12 032 Ft/fő/turnus
  • Rászoruló kerületi családoknak és a nagycsaládosoknak 18. életév felett 400 Ft/fő/nap idegenfogalmi adót kell fizetniük. (6 éjszaka 2 400 Ft/fő).

Abban az esetben, ha van szabad férőhely, piaci lapon lehet kérelmezni vendégek (nagyszülő, egyéb hozzátartozó stb.) elhelyezését is. Az ilyen jellegű kérelmet a jelentkezéskor már előre kell jelezni, mivel az elhelyezés tervezésekor a létszámot figyelembe kell vennünk. Üres férőhely piaci alapon felnőttek esetében 3750 Ft/nap, gyermeknél 1875 Ft/nap.

Az üdülő felszereltsége:

Az üdülő területén 4 személyes faházak és különböző méretű kőházak találhatók. A szobák elosztásakor elsősorban a család létszáma a meghatározó tényező.

Az üdülő közös vizesblokkal rendelkezik (wc-k, tusolók). A női mosdóban kialakított mosóhelyiségben automata mosógép áll rendelkezésre.

Az étkezést az üdülővendégek egyénileg oldják meg, a közös használatú konyhában lehet főzni. A szobákban hűtő található, mindenki számára ágynemű, tányér, evőeszköz biztosított. A közös konyhában a napi főzésekhez alapvető eszközök rendelkezésre állnak, a gépeket (kenyérpirító, mikro, kávéfőzők, olajsütő, vízforraló, szendvicssütő, egyszerű elektromos grill) közösen lehet használni. A Lugas étteremben előzetes befizetés nélkül lehet igénybe venni a menü ebédet. Az Orgona utcai szabadstrandon melegkonyhás büfé várja a vendégeket. A közelben van ABC áruház is.

Az üdülő területére háziállat nem vihető be.

A balatoni strandolás, napozás mellett az üdülőben pihenő vendégeknek lehetőségük van udvari grillezésre, kerékpározásra, csónakázásra, tollaslabdázásra. A társalgóban asztali foci, 2 ping-pong asztal, rexasztal, billiárdasztal, televízió szolgálja a kellemes időtöltést. Könyveket folyamatosan lehet kölcsönözni a könyvtárból.

Az idősek és a rászoruló családok turnusaiban a Szolgáltatási Központ munkatársai közös programokat is szerveznek (kézműves foglakozás, kirándulás, vetélkedő stb.), melyekbe be lehet kapcsolódni.


A képtárban (galéria) fotók is láthatók a helyszínről.