“Érzékeny bocsok” nyári tábor beszámoló

A tábort a Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat pályázata alapján szerveztük a kerületben lakó 6- 12 éves gyermekek számára 2020. július 13 – július 17. között. A programok összeállításakor a fő szempontunk az volt, hogy a vírus helyzet miatt sok otthon töltött idő után a gyerekek kiszabaduljanak, a szabadban legyenek, és mozogjanak kedvükre.

Ez alapján két napot a Czakó pályán töltöttünk, kirándultunk a Budakeszi Vadasparkba, játszótereztünk a Vuk és a Szitakötő játszótéren, és egy egész napot a Csodák Palotájában töltöttünk. Célunk között szerepelt, hogy új tudást is kapjanak, ezért találkozást szerveztünk egy látássérült fiúval és vakvezető kutyájával, akitől közvetlenül kérdezhették életéről és nehézségeiről. Az utolsó napon saját pólót festettek maguknak, majd Szalóki Ági és zenekara koncertje zárta a tábort.

Az egész hetet jó kedvvel töltöttük, a programokon a gyerekek szívesen vettek részt, a szülőktől is pozitív visszajelzéseket kaptunk a reggeli találkozáskor az előző napokról.

A tábor szervezték és vezették: Bikkes István, Frey Cecília, Nagy Réka, Somogyi Eszter