Ha nyugdíjas vagyok, és gondozásra szorulok

Idős korban a mozgásszervi, keringési betegségek miatt nehezebb az önálló otthoni életet megszervezni, főleg ha a lakás elhagyása problémát jelent.

A Gondozási Központ házi segítségnyújtása erre az igényre reagál, olyan ez a szolgáltatás, mint amikor saját beteg hozzátartozónkat otthon ellátjuk. Szociális gondozók és szociális asszisztensek nyújtanak segítséget abban, hogy valaki kis segítséggel az otthonában tudjon maradni.

Az igényelt segítség irányulhat a higiénés szükségletek biztosítására (fürdetés, mosdatás, hajmosás, bőrápolás, felfekvés megelőzés, pelenkázás), a háztartás vitelére (vásárlás, kisebb takarítás, szemét levitel, virágöntözés, postaláda ürítés, mosás, vasalás), ügyintézésre (csekk feladás, levél feladás, szociális támogatások ügyintézése), kapcsolattartásra a háziorvossal (gyógyszer felíratás – kiváltás), folyadékpótlásra.

Az ellátáshoz környezettanulmányt kell készíteni, ekkor a vezető gondozó és az a szociális gondozó, aki segíteni fog az idős embernek együtt megbeszéli az igénybe vevővel, és családjával milyen segítséget szeretnének kapni.

A szolgáltatás hétfőtől-péntekig működik munkaidőben, tehát hétvégi ellátás az I. kerületben nincs.

A házi segítségnyújtásért gondozási óradíjat kell fizetni a nyugdíj összege alapján, a havi térítési díj az igénybe vevő lakásán eltöltött idő és a gondozási óradíj szorzata alapján kerül kiszámlázásra.

Várjuk érdeklődését ügyfél-fogadási időben a Gondozási Központban
(1013 Budapest Attila út 8.) vagy a +36 1 356 6584 telefonszámon!