Közösség fejlesztés, csoportok

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT

INTÉZMÉNYÜNK CSOPORTJAIBA

 

 

 

 

KAMASZ KLUB

A gyermekjóléti alapellátáson belül a prevenciós csoportok működtetése az egyik fontos terület. amely lehetőséget ad arra, hogy a fiatalokkal együttműködve értékeket közvetítsünk számukra, valamint teret kínál a tagoknak kommunikációs és kapcsolatteremtő képességük fejlesztésére. Ennek köszönhetően a fiatalok megtalálhatják, kialakíthatják azt a viselkedésmódot, amellyel számukra és a környezetük számára is megfelelő módon illeszkedhetnek be a társadalomba, és egyúttal megtapasztalhatják a szabadidő hasznos eltöltésének lehetséges alternatíváit.
Olyan programtevékenységeket kívánunk szervezni, amelyeknek szocializációs hatása van a kamaszokra. Fontosnak tartjuk, hogy a programok a fiatalok igényeihez igazodjanak.  Az adott feladatok célja az erős csoportkohézió kialakítása, a bekapcsolódás lehetővé tétele, a személyközi bizalom kiépítése és a személyiség fejlesztés.
A csoport háromhetente, szerda délutánonként találkozik 16.00 órától a II. Idősek Klubja emeletén (Roham u. 7.).
Csoportvezetők: Dascel Anett, Heisz Lívia, Tarján Magdolna

 

SZÜLŐK KLUBJA

Intézményünkben több éve működik a Szülők Klubja.

Célunk: a kerületünkben élő gyermeket/gyermekeket nevelő szülők számára találkozási lehetőséget szervezni, ahol együtt lehetnek szülőtársaikkal és olyan szakemberekkel, akik segítik a klubtagokat szülői és más szerepeik jobb megélésében. Klubunkba elsősorban azokat invitáljuk, akik nyitottak mások véleményére, és maguk is szívesen megosztják gondolataikat.

Visszatérő illetve új témáink: kapcsolati  (házastársi, szülő-szülő, szülő-gyermek), gyermeknevelési, életmódunkat, életvitelünket, táplálkozásunkat, testkultúránkat, szerepeinket érintő kérdések – valamint a klubtagok javasolta témák/gondolatkörök.

A találkozókra az aktuális témában jártas vendéget hívunk.

Külön alkalmakat szentelünk az ünnepi készülődésnek, ajándékkészítésnek (Karácsony, Húsvét).

Összejöveteleinket havonta egyszer csütörtöki napon 10-12 óra között tartjuk a Szolgáltatási Központban (Attila út 89.). Érdeklődni a (1) 356 8363-as telefonszámon vagy személyesen a Szolgáltatási Központban.

SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐ SZÜLŐT.