Közösségi Pszichiátriai Ellátás

 

Tisztelt Érdeklődő!

Szolgáltatásunk a kerületben lakó, pszichés problémákkal (pl. depresszió, pánikbetegség, skizofrénia) küzdők számára kínál segítséget életminőségük javítása érdekében. A szolgáltatás nyújtása ügyfelünk otthonában, illetve lakókörnyezetében történik.

Miben és hogyan segítünk?

Problémaelemzés után a probléma-megoldás felé haladunk. E folyamat részeként segítjük a személyes célok meghatározását, feltárjuk a változásra motiváló tényezőket, és segítő-problémamegoldó beszélgetéseket folytatunk.

    Elsődleges cél ügyfeleink önellátó képességének megőrzése, fejlesztése.
Tájékoztatást adunk a betegséggel kapcsolatos tudnivalókról, az ahhoz való alkalmazkodás és a kezelés teendőiről. Igény esetén életvitellel kapcsolatos tréningeket is szervezünk. A pszicho-szociális rehabilitáció keretében segítjük a munkához jutást, a szabadidő szervezett eltöltését. Fontos eszközünk e téren az önsegítő csoportok, klubok működtetése.

Folyamatosan támogatjuk ügyfeleinket életviteli tanácsadással,  az egészségügyi, szociális, gyermekvédelmi ellátások és szolgáltatások, valamint a foglalkoztatási, oktatási, lakhatási lehetőségek igénybe vételével kapcsolatos információk nyújtásával, és a konkrét ügyintézésben is számíthatnak ránk.

A közösségi pszichiátriai ellátás ingyenesen vehető igénybe.

Várjuk érdeklődésüket a +36 1 356 8363-as telefonszámon
vagy személyesen a Szolgáltatási Központban.

***

*