“Legyünk újra együtt” napközis tábor beszámoló

 

    2020.08.24.-28-ig került megrendezésre a Budavári Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ nyárzáró napközis tábora, a Legyünk újra együtt! napközis tábor.

A tábor célja a kerületi gyerekek közötti kapcsolódás elősegítése, az erőszakmentes kommunikáció és a felelős állattartás hangsúlyozása volt.

A program ennek megfelelően lett kialakítva, így a hét folyamán a gyerekek életének szerves része lett Winter és Loki a két segítő kutya, akit kiképzőjükkel, Sipos Mónikával vettek részt több nap is a táborban. A kutyák segítségével a gyerekek izgalmas és játékos feladatokon vehettek részt miközben az izgalom, hogy ott van mellettük két kutya még motiváltabbá tette őket és sorra oldották meg a kitalált feladatokat.

A hét folyamán alkalmunk volt Heinczinger Lilla gyermekpszichológussal egy mesepedagógiai foglalkozáson is részt venni, ahol a gyerekek a mese meghallgatása után együtt dolgozták fel és értelmezték a mese mondanivalóját.

Voltunk Szalóki Ági előadáson, látogattunk meg állatorvosi rendelőt, ahol ultrahang segítségével megvizsgáltuk egy kutyus veséjét, majd a rendőrségen is körbevezettek minket, ahol kipróbálhattuk a rend védelmezőinek különböző felszereléseit és még ujjlenyomatot is vettek tőlünk.

Az érzékenyítés részét képezte a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület látogatása is, akik két kis aprósággal látogattak el hozzánk, hogy a felelős állattartásról beszéljünk és megismerjük ezeknek az állatoknak a viselkedését, a kedvenc ételeit és a szülők legnagyobb örömére az örökbefogadás lehetőségét is elmagyarázták.

A tábor ideje alatt több kézműves foglalkozás is volt, meglátogattunk több játszóteret és a szabad játszás örömét is megtapasztalták a gyerekek, amit a hét végére már maguktól kértek és együtt játszottak.

Az erőszakmentes kommunikáció elősegítésére a Compátia életkerekítő játék feladatait használtuk és több, együttműködést elősegítő játékon is részt vettek a gyerekek. A tábor során az egyéni fejlődés és a csoportműködésben bekövetkezett változások arra engednek következtetni minket, hogy sikeresen zárult a tábor és a jövőben is alkalmat kell biztosítanunk arra, hogy ez a csoport tovább fejlődjön és egy állandó csoporttá alakuljon.

Powered by WordPress | Designed by: seo service | Thanks to seo company, web designers and internet marketing company